Over mij

Ik ben opgegroeid met Labradors, maar deze werden niet gebruikt voor de jacht. In de eerste plaats waren zij gezelschapshonden en mijn vader was actief in een lokale gehoorzaamheidsclub, maar het was daar dat mijn fascinatie voor het trainen van honden begon.

 

Ondertussen ben ik al meer dan 20 jaar actief met retrievers. Ik ben begonnen met Flatcoated retrievers waarmee ik een aantal bescheiden resultaten behaalde op workingtests en novice veldwedstrijden.

De laatste 10 jaar heb ik enkel Labrador en Golden retrievers, waarvan ik er 5 werkkampioen heb kunnen maken. (4 Labradors en 1 Golden) Ik heb ook een veldwedstrijdkwalificatie behaald met mijn Cocker spaniel.

 

Mijn mooiste herinneringen tot nu toe zijn onder andere als lid van het Belgische team de Coupe d’Europe 2015 in Zweden winnen en individueel tweede eindigen met “Tweed” - Int FT Ch. Danestone Tweed. Met hem heb ik opnieuw Belgie vertegenwoordigd op de ICC (Individueel Europees Kampioenschap) in Frankrijk 2014 en Belgie 2016.

 

Het seizoen 2018/2019 zal ik nooit vergeten! Ik kwalificeerde “Face” - Int FT Ch. Cool Face Arlet Star voor het Europees Kampioenschap in Denemarken en eindigde als tweede. Een aantal weken later kon ik met mijn eerste Golden retriever “Carrie” - Int FT Ch. Think Twice Uh La La La een 2 day open stake winnen in het Verenigd Koninkrijk en haar zo kwalificeren voor het IGL Retriever Championship in Packington.

 

Carrie is gefokt door mijn partner (Think Twice) en is de eerste retriever gefokt in Italië die zich kwalificeert voor het IGL Retriever Championship in de UK. Ik ben trots om als eerste Belg aan de meest prestigieuze retriever wedstrijd te hebben kunnen deelnemen.


Later dat seizoen, in januari 2019, won Carrie een internationale veldwedstrijd in Belgie waardoor ze zich kwalificeerde voor het Belgische kampioenschap wat ze ook wist te winnen een week later. De laatste keer dat een Golden retriever het Belgisch kampioenschap won dateert van 2001. Dit maakte haar op de leeftijd van 2,5 jaar, Belgisch en Internationaal werkkampioen. 

 

In het seizoen 2019/2020, kwalificeerde ik 2 honden voor het Europees Kampioenschap in Spanje. Omwille van een kwetsuur kon ik met Face op het allerlaatste moment niet deelnemen, maar eindigde opnieuw op de tweede plaats, deze keer met Carrie.

 

Recent, op 19 december 2019, ben ik er samen met Carrie in geslaagd om voor de tweede keer het Belgisch kampioenschap te winnen!

 

Ik heb nu 5 verschillende honden gekwalificeerd voor het Belgisch kampioenschap, wat ik 2 keer heb gewonnen en waar ik 2 keer tweede werd. Tevens heb ik 3 verschillende honden gekwalificeerd voor het Europese kampioenschap, waarmee ik met alledrie een tweede plaats kon bemachtigen.

 

Sinds 2013 keur ik working tests en veldwedstrijden en sinds 2015 ben ik officieel FCI keurmeester. Ik heb gekeurd in Belgie, Nederland, Frankrijk, Spanje, Italië, Duitsland, Oostenrijk, Hongarije, Tsjechië, Polen, Finland, Denemarken en het Verenigd Koninkrijk.

 

Als voorzitter van de Belgian Labrador Retriever Club probeer ik mijn steentje bij te dragen aan allerlei activiteiten.

 

Deelnemen en keuren zijn heel plezierig, maar het meest van al geniet ik van samen trainen met vrienden en jagen met mijn eigen honden.